Miksi tulin uudestaan Caspari-keskuksen kurssille?

Kävin ensimmäisen kerran syksyllä 2014 kurssin Juutalainen Jeesus – valo maailman kansoille. Kokemus muodostui hyvin merkittäväksi ja loi pohjaa monen uuden asian oppimiselle. Alun perin tarkoitukseni ei ollut tulla enää uudestaan, mutta kun kuulin kevään 2018 kurssista, välitön reaktioni oli, että haluaisin osallistua toistamiseen. En osaa loppuun asti selittää miksi. Osa syistä oli tietoisia, osittain kyse oli vain vahvasta tunteesta, että minun tulisi tehdä niin.

Tällä kertaa minulle oli tärkeintä seurata luentojen sisältöä ja luennoitsijoiden sitoutumista aiheeseensa. Oli ainutkertaista kuulla esiintyjiä, joilla oli sekä ammatillista kokemusta että paljon paikallistietoa. Haastavaa ja innostavaa!

Olin varautunut, että osa kurssista voisi olla minulle kertausta, mutta niin ei käynyt. Sain paljon uutta tietoa ja uusia lähestymistapoja tuttuihinkin aiheisiin. Myös retkiohjelmassa oli minulle vieraita kohteita ja asioita. Erityisesti jäi mieleeni matka Samarian halki kohti Galileaa, ja toisaalta vierailumme sapattina messiaanisessa synagogassa Jerusalemissa.

Toivoisin, että erityisesti norjalaiset pastorit ja saarnaajat kävisivät tämän kurssin. Lisäksi suosittelen kurssia niille, joita kiinnostavat kristinuskon juutalaiset juuret ja messiaaninen liike.

Inger Kristine Løge