Bli kjent med Caspari-staben

 

Abbey

Jeg er 22 år, kommer fra staten Wisconsin i USA, og jeg skal være voluntør her på Caspari-senteret fram til januar. Noen av mine daglige gjøremål er å sitte i resepsjonen, svare på telefoner, arbeide med nettsiden og andre administrative oppgaver. Jeg har også fått være med på den nye bibelskolen «Experience Israel – back to the roots», både med praktisk tilrettelegging og som deltaker på forelesninger og ekskursjoner.

Jeg fikk vite om Caspari-senteret gjennom min bestefar, som lenge har støttet senteret. Jeg brenner for å nå de unådde med evangeliet og for at hans rike skal utvides. Jeg har et kall til mer langvarig misjonærtjeneste, derfor er min frivillige innsats her et skritt i den retningen. Jeg er heldig som får gjøre tjeneste her et halvt år. Jeg bestemte meg for å ta skrittet i tro og stole på at Gud vi lede meg mens jeg er her, og at han vil bruke det til å forme min fremtid. Til nå har jeg vært overrasket over hvor mye jeg lærer. Det er uvirkelig å være på et sted med så mye bibelhistorie.

Sannheten i Rom 11 og Ef 1, som sier at vi som ville oljekvister er innpodet og er tatt inn i Guds familie, har blitt så mye mer virkelig for meg nå når jeg bor blant Guds utvalgte folk i Israel. Jeg er overveldet over Guds nåde, og jeg er spent på alt jeg skal få lære og se resten av min tid her.

Tomi

Hva skal man mene om Israel og jødene? Det er et interessant tema å fundere over. Alle synes å ha en mening om dette lille landet som tar så stor plass i nyhetene. Det vekket også noen følelser i en ung mann i Finland, som nå går rundt i Jerusalems gater, og som skal være her det neste halve året.

Jeg er Tomi, en 27 år gammel snekkersønn fra Finland.

Israel og det jødiske folket har gjennom mange år interessert meg mye. Mitt ønske om å komme hit vokste særlig sist vinter. Samtidig oppdaget jeg muligheten til å bli voluntør ved Caspari-senteret. Jeg liker å studere historie, kultur og verdenspolitikk, så bare å komme til dette spesielle landet for en kortere tid har vært en stor glede. Vår oppgave i denne verden er ikke bare å studere og lære, men det er også å tjene og elske. For tiden kjennes det som mitt sted å tjene og elske er i dette landet. Samtidig har jeg muligheten til å utforske denne byen, som tross sitt tøffe klima, både fysisk og åndelig, er et sentrum for politiske og religiøse interesser. Midt i alt dette er Caspari-senteret et flott sted å tjene for å få oversikt over det som skjer.

Et annet interessant studieområde er den messianske bevegelsen. Caspari-senteret er et perfekt sted for å observere bevegelsen og det Jesus-troende fellesskapet som sådan. Alt dette vil jeg ha nok med å ta inn – mens jeg er her, eller til og med nok for resten av livet. Imens har jeg det fint med å ordne medie-oversikter og sende nyhetsbrev.

Godt jødisk nyttår, og en god høst ønskes dere!