Caspari-keskuksen työntekijät esittäytyvät

 

Abbey

Olen 22-vuotias ja tulen Wisconsinin osavaltiosta Yhdysvalloista. Teen vapaaehtoistyötä Caspari-keskuksessa tammikuuhun asti. Päivittäisiin velvollisuuksiini kuuluu istumista vastaanottotiskin takana, puheluihin vastaamista, nettisivujen päivitystä ja muita toimiston pyörittämiseen liittyviä tehtäviä. Tänä syksynä keskuksessamme on pidetty nuorten aikuisten kurssia, jossa olen ollut mukana sekä käytännön järjestelyjä tehden että luennoille ja retkille osallistuen.

Kuulin Caspari-keskuksesta ensimmäisen kerran isoisältäni, joka on pitkään tukenut keskuksen työtä. Olen kiinnostunut tavoittamaan tavoittamattomia evankeliumilla Jeesuksesta ja levittämään Jumalan valtakuntaa. Tunnen, että minulla on kutsu pitkäaikaiseen lähetystyöhön ja vapaaehtoistyö täällä on askel siihen suuntaan. On etuoikeus saada palvella täällä kuusi kuukautta. Päätin ottaa uskon askelen luottaen siihen, että Jumala johtaa kulkuani kun olen täällä ja käyttää tätä jaksoa muovatakseen tulevaisuuttani. Tähän mennessä olen saanut hämmästellä, kuinka paljon on opittavaa. Eläminen Raamatun historian keskellä on suorastaan epätodellista. Roomalaiskirjeen luvun 11 ja Efesolaiskirjeen ensimmäisen luvun totuudet siitä, että meidät on oksastettu jaloon oliivipuuhun ja otettu Jumalan perheeseen, ovat tulleet paljon todellisemmiksi täällä valitun kansan keskellä. Jumalan armo on puhutellut minua uudella tavalla ja odotan innolla, mitä kaikkea näen ja opin jäljellä olevien kuukausien aikana.

 

Tomi

Mitä tulisi ajatella Israelista tai juutalaista? Siinäpä mielenkiintoinen kysymys. Tästä maasta ja kansasta, josta uutiset kirjoittavat lähes päivittäin, suurimmalla osalla ihmisistä lienee mielipide. Israel herätti tunteita myös Suomessa nuorukaisessa, joka nyt kävelee Jerusalemin katuja puolen vuoden ajan.

Olen Tomi, 27-vuotias puusepän poika Suomesta. Israel ja juutalaiset ovat kiinnostaneet minua jo useampia vuosia. Haluni tulla tähän maahan nousi vahvemmin pintaan viime talvena, ja samaan hetkeen tarjoutui vapaaehtoistyön mahdollisuus Caspari-keskuksessa. Pidän historian, kulttuurien ja maailmanpolitiikan tutkimisesta, joten jo pelkästään tähän maahan tutustuminen olisi ollut mielenkiintoista. Kuitenkaan meidän tehtävämme maailmassa ei ole vain tutkia ja oppia asioita, vaan myös palvella ja rakastaa. Koen että minun paikkani on nyt palvella ja rakastaa täällä. Samalla saan ihmetellä tätä kaupunkia, joka fyysisestä karuudestaan huolimatta on maailmanpolitiikan polttopiste. Caspari-keskus on kaiken tämän keskellä hieno paikka seurata ympärillä vellovia tapahtumia. Keskuksen mediakatsauksia ja uutiskirjeitä postittaessa ei voi olla pysähtymättä lukemaan aiheeseen liittyviä uutisia.

Eräs mielenkiintoinen alue on messiaaninen yhteisö Israelissa. Caspari on näköalapaikka hahmottaa, minne messiaaninen liike ja Jeesuksen uskovat juutalaiset ylipäänsä Israelissa ovat menossa. Siinä kaikessa riittää sisäistettävää useammaksi kuukaudeksi, ellei jopa loppuelämän ajaksi. Sillä välin kerkeän mopata Casparin lattiat useamman kerran ja postittaa kirjeet. Mukavaa juutalaista uutta vuotta ja syksyä sinulle!