Caspari-keskuksen työntekijät esittäytyvät

Olemme Terho ja Maria Kanervikkoaho, molemmat kotoisin pienestä kaupungista Länsi-Suomessa. Meillä on kolme varhaisteini-ikäistä poikaa, kaksi kissaa, koira ja ihan liian paljon legoja lattialla. Olemme asuneet Israelissa kaikkiaan lähes kuusi vuotta, tosin välillä olimme vuoden Suomessa. Nuorin pojistamme on siis elänyt Israelissa melkein kaksi kolmasosaa elämästään!

Opiskelimme molemmat Itä-Suomen yliopistossa, Terho teologiaa ja Maria historiaa. Terho on Suomen evankelisluterilaisen kirkon pappi ja palveli seurakuntapastorina ennen Israeliin muuttoamme. Maria puolestaan loi uraa kotiäitinä.

Perheemme muutti Israeliin vuonna 2012. Ensimmäisen vuoden ajan me vanhemmat opiskelimme hepreaa, ja samalla opettelimme selviytymään ja nauttimaan elämästä maassa, joka eroaa Suomesta hyvin monella tapaa. Meillä molemmilla on aina ollut hyvin selkeä kutsu palvella Kristuksen ruumista sekä kotimaassa että ulkomailla. Meillä ei ollut mitään erityistä kutsua tulla juuri Israeliin, mutta Jumala johdatti meidät tänne. Ja Israelista löysimme oman paikkamme palvella: Caspari-keskuksen.

Maria on toiminut Caspari-keskuksen kirjastonhoitajana syksystä 2013 alkaen. Terho liittyi Casparin työtiimiin mystisellä projektikoordinaattorin nimikkeellä vuonna 2016. Käytännössä hän vastaa Mishkan-aikakausjulkaisun toimittamisesta, avoimista luennoista sekä yhdessä muun henkilökunnan kanssa täällä järjestettävistä kansainvälisistä kursseista. Casparin tehtävien ohella Terho on mukana myös kristillisessä opiskelijatyössä ja King’s Kids -lapsityössä.

Meille molemmille työ Caspari-keskuksessa on eräänlainen unelmien täyttymys. Saamme palvella ja hyödyntää sekä taitojamme että koulutustamme parhaalla mahdollisella tavalla. Koulutus on hyvin tärkeää meille molemmille, ja siksi palveleminen järjestössä, jonka näkynä on uskovien vahvistaminen ja varustaminen koulutuksen avulla on enemmän kuin uskalsimme toivoa. Niiden auttaminen, jotka haluavat oppia enemmän, on aina ollut lähellä sydäntämme. Ja samalla kun jaamme tietoa, opimme itsekin. Yksi parhaista puolista Casparissa työskentelyssä on, että täällä et ole vain antamassa vaan myös saamassa. Israelissa viettämiemme vuosien aikana olemme oppineet paljon juutalaisuudesta, messiaanisesta liikkeestä, Raamatusta, kristinuskon juutalaisista juurista ja monesta muustakin asiasta. Toimiminen monikulttuurisessa työyhteisössä, jossa ihmiset tulevat hyvin erilaisista taustoista, opettaa aina jotakin myös itsestäsi.

 

Kun emme ole töissä, me molemmat nautimme rauhasta ja hiljaisuudesta – sikäli kun se on mahdollista talossa, joka on täynnä poikia. Perhe-elämä vaatimuksineen on melko samanlaista maasta ja paikasta riippumatta. Normaalit arjen kiireet vievät suurimman osan ajasta, joka työltä jää. Silloin kun meillä on hetki omaa aikaa, Terho lukee tai pelaa tietokonepelejä; Maria puolestaan lukee tai soittaa pianoa.