Jeg heter Matti

Jeg heter Matti Mäkelä, og jeg kommer fra byen Espoo sør i Finland, ikke langt fra Helsinki. Jeg har utdannelse innen økonomi og administrasjon og har tidligere arbeidet med data i finans- og trafikksektoren. Jeg hadde lenge drømt om å reise til Israel. Sist vinter fikk jeg muligheten til å komme hit som voluntør. Jeg kom i mars 2019, og har nå arbeidet på Caspari-senteret i tre måneder.

Mine oppgaver som voluntør på Caspari-senteret består hovedsaklig i å hjelpe besøkende, biblioteksarbeid, bistå med tilrettelegging av det praktiske ved kurs, forelesninger og andre arrangement, samt oppdatering av våre nettsider og utsending av nyhetsbrev og annet materiale.

Jeg har vært interessert i Bibelen og i teologi siden slutten av 90-tallet. Å være frivillig på Caspari-senteret gir meg en unik anledning til å dykke ned i messiansk jødedom, i forbindelsen mellom Det gamle og Det nye testamentet, og i den verdensvide messianske bevegelsen. Det beste ved jobben min er å delta på fasinerende seminarer og forelesninger, og å møte interessante mennesker fra hele verden som besøker senteret.

I fritiden liker jeg å lese, og jeg nyter den fredelige og avslappede atmosfæren i voluntørleiligheten. Jeg er også glad i å dra ut på tur i naturen og over hele Jerusalem. Israel er et lite, men et veldig vakkert land, med en storslått historie og mange bemerkelsesverdige steder å besøke – alt innen noen få timers kjøretur. Jeg har allerede utforsket tusenvis av kilometer og har besøkt mange byer og steder i det hellige land. I den tiden jeg fortsatt skal være her, er det mitt mål å oppdage enda flere.