Caspari-keskuksen työntekijä esittäytyy

Olen Kirsi Pylkäs Suomesta, iältäni 61 vuotta. Olen kotoisin Kouvolasta Kaakkois-Suomesta. Kotikaupungistani on Venäjän rajalle noin 100km; maanteitse Pietariin tulee matkaa 300km. Isäni suku muutti aikoinaan Savosta Karjalaan ja tuli sieltä sotien aikana siirtokarjalaisina Iittiin.

Minulla on kaksi aikuista tytärtä ja yksi lapsenlapsi. Olen mummo yksivuotiaalle Minttu-tyttöselle. Asun mummojen lailla yksin kissani kanssa koto-Suomessa.

Olen koulutukseltani luokanopettaja (KM). Toimin 30 vuotta vakituisessa virassa Valkealassa ja Kouvolassa. Lisäksi opetin kansalaisopistossa kanteleensoittoa, ja johdin kuoroa.

Toimin Caspari-keskuksessa vapaaehtoistyöntekijänä. Tehtäviini kuuluu keskuksen avaaminen aamuisin ja sulkeminen iltapäivisin, puheluiden kääntäminen, työhuoneiden siivous, postissa ja asioilla käynti, kirjojen myynti, kirjastossa avustaminen sekä kokousten ja kurssien kahvitus. Lisäksi tulevat muut työt tilanteen mukaan.

Aloitin työt täällä syyskuun alussa. Haluan näin palvella valittua kansaa. Työ muistuttaa kovasti opettajan toimistoarkea, ja työkaverit ovat loistavia. Kun en ole töissä, opiskelen heprean kieltä israelilaisten opettajieni johdolla. Lisäksi vapaa-aikaani täyttävät vapaaehtoisten asunnon arkiset tehtävät. Sunnuntaisin käyn jumalanpalveluksessa kansainvälisessä messiaanisessa seurakunnassa.

Filippiläiskirje 4:6-7 on merkinnyt uskonelämäni aikana minulle paljon:

Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.