Kiitollisena kuluneesta syksystä

Sanna Erelä, projektikoordinaattori

Kulunut syksy Caspari-keskuksessa on ollut poikkeuksellisen aktiivinen. Kaksi uutta työmuotoa on käynnistetty, ja siinä rinnalla toteutettu entisiä. Huokaisemme tyytyväisinä kiitoksen Taivaan Isälle, joka on siunannut vaivannäkömme. Kiitos sinullekin rukouksistasi! Tässä muutama välähdys kaudesta sanoin ja kuvin.

Lapsityön verkkokurssin ensimmäisestä ryhmästä kerromme erillisessä artikkelissa, lue täältä.

Syyskuussa perehdyimme siihen, kuinka Raamattu syntyi. Tämä kaksiosaisen seminaarin jälkimmäinen osa käsitteli kreikankielisen Uuden testamentin alkuvaiheita, ja luennoimassa oli professori Michael Langlois Strasbourgin yliopistosta.

Syyskuun 22. päivä alkoi kahdeksan viikkoa kestävä raamattukoulu norjalaisille nuorille aikuisille. Kurssi järjestettiin toista kertaa. Vierainamme hyöri 14 energistä nuorta, jotka opiskelivat raamatullisia aiheita liittyen esimerkiksi Israeliin, messiaaniseen juutalaisuuteen, lähetystyöhön, omaan kutsumukseen ja opetuslapseuteen. Kurssilaisille oli mieliinpainuvaa kokea samalla syksyn juutalainen juhlakausi Jerusalemissa. Neljän viikon luentojen ja retkien jälkeen ryhmä siirtyi Nasaretiin kolmeksi viikoksi vapaaehtoistyöhön. Suunnitelmissa on järjestää ensi syksynä tämä raamattukoulu kokonaan englanninkielisenä, ja avata se myös suomalaisille!

Marraskuussa keskuksella tapahtui taas: jo viides Discovering Jesus in His Jewish Context (Löytöretki Jeesuksen juutalaisuuteen) kokosi 13 teologia ja muuta kiinnostunutta Norjasta, Suomesta ja Tanskasta. Myös joitakin paikallisia osallistui yksittäisille luennoille. Kuten joka kerta ennenkin, yksi opintomatkan kohokohdista oli Galilean kierros Jeesuksen jalanjäljissä. Kurssilaisten ajattelulle tarjottiin kymmenen päivän aikana monenlaisia haasteita, ja he ottivat ne vastaan innostuneesti ja avoimin mielin. Palautteessa eräs osallistuja kirjoitti: ”Kurssin sisältö oli keskeistä ajatellen tehtävääni pastorina, erityisesti saarnaamisen kannalta. Se sytytti minussa halun pureutua syvällisemmin Raamattuun ja löytää uusia aarteita sieltä. Opettajat olivat korkeatasoisia ja kiinnostavia ja esittivät näkökulmia, jotka pakottivat ajattelemaan.”

Marraskuun lopussa Caspari-keskuksessa alkoi uusi tilaisuuksien sarja: tabufoorumi. Ideana on ottaa keskustelun alle kiperiä aiheita, joista seurakunnissa täällä vähemmän puhutaan. Ensimmäinen foorumi käsitteli perheväkivaltaa. Vastaamme järjestelyistä yhdessä diakoniajärjestö Machasen kanssa. Lue lisää.

Seuraava Discovering Jesus in His Jewish Context -kurssi järjestetään 19.-30.4.2021. Lisätietoja siitä ja nuorten aikuisten raamattukoulusta saat alkuvuodesta sivultamme www.caspari.com tai kirjoittamalla meille caspari@caspari.com.