Takk for denne høsten!

Sanna Erelä, Prosjektkoordinator

Vi har hatt en veldig aktiv høst på Caspari-senteret dette året, og vi har også satt i gang noen spennende nye prosjekter.

Følg med oss gjennom semesteret, og nyt bildene!

Vårt nye videokurs for shabbatskolelærere begynte i november – dere  inviteres til å lese mer her.

Seminarer og kurs

 På vårt seminar den 13.september dykket vi ned i hvordan Det nye testamente har blitt til. Dette var del nummer to i serien som fikk navnet “Hvordan Bibelen kom til oss”. Denne andre delen ble gitt av professor Michael Langlois fra universitetet i Strasbourg, som i 2019 er besøksprofessor ved Det franske instituttet i Jerusalem og L’ecole biblique.

22.september tok vi for andre gang imot Bibelskolen som nå bærer navnet “First: Israel”. Den Norske Israelsmisjonen sammen med Caspari-senteret og Ungdom i oppdrag har ansvaret for Bibelskolen for ungdom. Disse ungdommene skulle delta på et 8-ukers kurs. Fjorten energiske ungdommer studerte bibelske emner knyttet til Israel, messiansk jødedom, misjon, disippelskap og mye mer. Bibelskoleelevene fikk også oppleve høstens jødiske høytider mens de var i Jerusalem. Vi gleder oss allerede til nye bibelskolekurs. Neste høst åpner vi forhåpentligvis også et internasjonalt kurstilbud. Både nordmenn og andre inviteres.

I november holdt vi vårt femte ti-dagers akademiske teologi-kurs “Discovering Jesus in His Jewish Context”. Vi ønsket tretten deltakere velkommen, fra Norge, Danmark og Finland – de fleste av dem teologer. Vi hadde også noen lokale deltakere med på kurset. Deltakerne var begeistret for det intensive og intellektuelt utfordrende innholdet i kurset der en stor bredde av lokale, israelske troende foreleste. Som alltid var et av høydepunktene en rundreise i Galilea. Som en av deltakerne oppsummerte det: “Kurset var svært relevant for min tjeneste som pastor, særlig for min forkynnelse. Det ga meg en enda sterkere trang til å grave i Bibelen for å finne skjulte skatter og dypere mening. De fremragende lærerne satte fram interessante og provoserende poeng”.

Dersom du ennå ikke har deltatt på et av disse kursene, så rydd plass på kalenderen! Neste kurs finner sted den 19.-30.april 2021.

La oss snakke om vanskelige temaer!

I slutten av november introduserte vi en ny og tankevekkende serie på Caspari-senteret. I samarbeid med Machaseh, et messiansk familiekrisesenter, introduserte vi det som fikk navnet et “Tabu-forum”, en plattform om temaer de fleste av oss til vanlig helst vil ikke vil snakke om. Første emne ut var “vold i hjemmet”. På de kommende møtene vil vi ta opp temaene selvmord og skilsmisse.

Les mer om dette her.