Caspari-keskuksen työntekijä esittäytyy

David Serner - Director of International StudiesDavid Serner, kansainvälisten opintojen johtaja

Kuka olet? 

Olen Jumalan lapsi, joka tuntee nimen David.

David Serner: isä, veli, aviomies ja ”isiiiiii!”

Tällä hetkellä työskentelen kansainvälisten opintojen johtajana Caspari-keskuksessa ja Tanskan kirkon pastorina Jerusalemissa.

 Kerro perheestäsi. 

Olen naimisissa Elisabethin, fantastisen naisen kanssa. Hän on antanut minulle kaksi lasta: 12-vuotiaan Nathanaelin ja 9-vuotiaan Naomin. Olemme kaikki hyvin erilaisia – eli meillä on tosi hauskaa!

Mistä olet kotoisin? 

Olen Tanskasta.

Mitä teit ennen Caspari-keskukseen tuloa? 

Ennen kuin muutimme Israeliin, palvelin apulaispastorina Hillerødissä, Tanskan valtiokirkon seurakunnassa Kööpenhaminan pohjoispuolella.

Mitä teet Caspari-keskuksessa? 

Teen läheisesti töitä projektikoordinaattorimme Sannan kanssa Discovering Jesus in His Jewish Context -kurssin valmisteluissa. Seuraava kurssi pidetään huhtikuussa 2021 – tule sinäkin mukaan! Toimin yhteistyössä myös yliopistojen, kirkkojen, ryhmien ja yksilöiden kanssa, jotka haluavat oppia lisää tästä maasta, uskon juutalaisista juurista ja messiaanisesta liikkeestä. Tällä hetkellä aikani kuluu pääosin tutkimuksen parissa. Caspari-keskus julkaisi 20 vuotta sitten Israelin messiaanisia seurakuntia koskevan teoksen, ja nyt toivomme päivitetyn laitoksen valmistuvan tämän vuoden loppuun mennessä.

Kauanko olet ollut Caspari-keskuksessa? 

Lähes kuusi vuotta; aloitin syyskuussa 2014.

Mikä toi sinut tänne? 

Minut lähetettiin Jerusalemiin Tanskan kirkon pastoriksi ja työskentelemään osa-aikaisesti Caspari-keskukseen. Teologinen työ keskuksessa kiehtoo minua, koska siinä saan monia mahdollisuuksia haastaa itseäni ja ajatuksiani ja avartaa omaa näkökulmaani.

Mikä on parasta työssäsi?  

Ehdottomasti parasta ovat ihmiset, joiden kanssa teen työtä, ja joita tapaan keskuksella. Työn kautta minulla on myös etuoikeus tutustua syvemmin Jeesuksen persoonaan.

Mitä teet kun et ole töissä? 

Pidän elokuvista, luonnosta ja erityisesti eurooppalaisesta jalkapallosta. Voisin käyttää kaiken aikani katsoen tai pelaten jalkapalloa. Luen mielelläni teologisia ja filosofisia kirjoja sekä fiktiota. Nautin uusien ihmisten tapaamisesta. Ihmiset ovat niin kiinnostavia, joskin he voivat olla myös haastavia. Joka tapauksessa heidän kanssaan on hienoa viettää aikaa!

Onko sinulla lempijaetta Raamatussa tai jotain muuta mottoa? 

Ei. Eri raamatunkohdat puhuvat minulle eri aikoina. Tällä hetkellä minua puhuttelee Jesaja 8: 12-13:

Älkää sitä kutsuko salaliitoksi, mitä tämä kansa salaliitoksi kutsuu. Älkää vavisko, älkää sitä pelätkö, mitä se pelkää. Pitäkää te Herra Sebaot pyhänä, pelätkää vain häntä, vaviskaa hänen edessään.

Erityisesti näinä aikoina se kehottaa meitä olemaan rohkeita, kiinnittämään katseemme Kaikkivaltiaaseen ja luottamaan häneen.