Bli kjent med staben…

Jeg heter Tanja Shoshani, og fra desember 2020 er jeg Caspari Centerets nyeste prosjektkoordinator.

Jeg kommer opprinnelig fra det sentrale Finland, men jeg har bodd i Israel siden 2010 med min israelske ektemann, to døtre og en sønn (Miriam på 18, Manna på 17 og Ari på 6 år). Manna fullfører nå videregående skole denne våren, og Miriam studerer i Finland. Ari går i første klasse på den messianske skolen ”Makor HaTikva”, rett over veien for Caspari Center. Jeg har også en voksen sønn som bor i utlandet. Mannen min, Ilan, døde i mars 2020 etter å ha kjempet hardt mot en veldig aggresiv kreftform.

Det var uventet flaks at jeg endte opp med å arbeide på Caspari Center. Gjennom høsten hadde jeg – mellom nedstengningene – nesten daglig studert i biblioteket på Caspari. Da det ble klart at Caspari Center trengte et nytt stabsmedlem samtidig som jeg var på utkikk etter arbeid, klaffet det hele veldig bra. Min utdannelse passet også godt til senterets aktiviteter siden jeg har en master i semittiske språk og kulturer, og en master i teologi. Jeg har også arbeidserfaring som skribent, forfatter og lærer.

Det er interessant å arbeide på Caspari Center, og jeg lærer mye nytt. Arbeidsfellesskapet her er oppmuntrende og varmt. Og hver dag samles vi til andakt og bønn. Mine oppgaver på Caspari er veldig varierte: For tiden sjekker jeg noteapparatet og de biografiske kildene til neste bok om jødiske Jesus-troende (Del II: Jøder i Spania), og jeg har midlertidig tatt over som bibliotekar. Jeg har også begynt på et intensivt kurs for israelske tur-guider, noe som vil gjøre meg i stand til å reise rundt i landet med våre bibelskole-elever og deltakere på studie-turer.

Når jeg har fri, er jeg glad i å være sammen med familien min. Jeg liker å dra på tur, gå og reise lokalt. Jeg liker også skriving, lesing og sport.

Stol på Herren av hele ditt hjerte, støtt deg ikke til din egen innsikt!
Tenk på ham hvor du enn ferdes,
så gjør han stiene dine jevne. (Ordsp 3,5-6)

Dette bibelstedet har ofte vært i tankene mine dette siste året. Året som har vist oss alle at vi trenger å stole på Gud; Han er verd vår tillit og Han skal lede oss etter sin gode vilje.