Caspari-keskuksen työntekijä esittäytyy

Olen Tanja Shoshani. Aloitin työt Caspari-keskuksella joulukuussa 2020 projektikoordinaattorina.

Olen asunut Israelissa israelilaisen mieheni, tyttärieni 18-vuotiaan Mannan ja 17-vuotiaan Miriamin sekä 6-vuotiaan Ari-pojan kanssa vuodesta 2010 alkaen. Manna kirjoittaa ylioppilaaksi Israelissa tänä keväänä, ja Miriam opiskelee kansanopistolukiossa Suomessa. Ari on ensimmäisellä luokalla Jerusalemissa. Messiaaninen koulu sijaitsee aivan Caspari-keskusta vastapäätä. Minulla on myös aikuinen poika, joka asuu tällä hetkellä ulkomailla. Mieheni Ilan kuoli maaliskuussa 2020 aggressiivisen syövän uuvuttamana.

Tulin Caspari-keskukseen työhön kuin johdatuksesta. Syksyllä 2020 opiskelin kirjastossa melkein päivittäin, kun kirjasto oli avoinna. Keskukselle haettiin työntekijää, ja työnkuva oli sopiva taustaani ajatellen. Minulla on maisterintutkinto sekä seemiläisistä kielistä ja kulttuureista että teologiasta, jossa pääaineeni oli Vanhan testamentin tutkimus. Lisäksi minulla on opettajan pätevyys. Olen toiminut opettajana, freelance-kirjoittajana, kääntäjänä ja sisällöntuottajana sekä myös hallinnollisissa tehtävissä.

Caspari-keskuksen työyhteisö on kannustava, lämmin ja mahdollisuuksia tarjoava. Olen jo ensimmäisinä kuukausina tehtävässäni oppinut runsaasti uutta. Päivittäin keskuksella kokoonnumme hartaushetkeen, jossa rukoilemme erilaisten asioiden puolesta. Työtehtäväni ovat moninaisia ja vaihtelevia. Suunnittelen ja tuotan sisältöä tuleviin Caspari-keskuksen kursseihin kuten verkkokurssiin Raamatun historiasta. Siinä perehdytään muun muassa ajanlaskun alun kulttuuriin ja elämäntapaan Juudeassa ja Galileassa. Tarkastan myös juutalaisuskovien historiaa Espanjassa vuosina 300-1300 käsittelevän Jewish Believers in Jesus -julkaisun kakkososan kirjallisuusluetteloa ja viittauksia.

Lisäksi vastaan Caspari-keskuksen kirjastosta. Aloitin helmikuussa intensiivisen turistiopaskurssin. Se antaa mahdollisuuden tulevaisuudessa opastaa raamattukoulun oppilaita ja muihin opinto-ohjelmiimme osallistuvia eri puolilla Israelia.

Vapaa-aikaa vietän mielelläni perheeni kanssa. Pidän lenkkeilystä ja matkustan lähialueilla. Samoin pidän kirjoittamisesta, lukemisesta ja jumpasta.

Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien. (Sananlaskut 3:3-6)

Tämä Raamatun jae on ollut ajatuksissani vuodesta 2020 alkaen. Mennyt vuosi on monin tavoin osoittanut, että asiat on paras jättää Jumalan varaan. Hän on myös johdattanut oikeaan – hyvän tahtonsa mukaan.