Mikä on Caspari-keskus?

Caspari-keskus on Raamatun ja juutalaisuuden opintokeskus, joka tarjoaa materiaalia, koulutusta ja akateemisia opintoja Israelissa. Keskus kokoaa messiaanisia eli Jeesukseen uskovia juutalaisia ja kristittyjä työskentelemään yhdessä messiaanisen liikkeen tukemiseksi, kouluttamiseksi ja vahvistamiseksi osana maailmanlaajuista kirkkoa.

Caspari-keskus on evankelikaalinen järjestö, joka pitää Raamattua uskon, opin ja elämän ainoana ohjeena. Uskomme, että Apostolinen ja Nikean uskontunnustus sekä reformaation periaate vanhurskauttamisesta yksin uskon kautta Jeesukseen, Messiaaseen ovat keskeisiä välineitä Raamatun kirjoitusten oikealle ymmärtämiselle.

 

Miten tuemme Jeesukseen uskovia juutalaisia?

Toimimme Israelissa yhdessä seurakuntien ja järjestöjen kanssa eri puolilla maata. Tarjoamme raamattuopetusta tuleville vastuunkantajille sekä kasvatustyön välineitä vanhemmille, opettajille ja nuorisotyöntekijöille. Järjestämme koulutuspäiviä ja tuotamme korkeatasoista materiaalia seurakuntien käyttöön.

Kansainvälisesti toimimme yhdessä eri kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Tarjoamme koulutusta kristillisen uskon juutalaisista juurista ja messiaanisesta liikkeestä. Muistutamme kristittyjä juutalaislähetyksen tärkeydestä ja korostamme sitä, että Jeesuksesta kerrotaan juutalaisille asianmukaisella tavalla.

Voit lukea lisää kursseistamme ja opinto-ohjelmistamme englannin kielellä.

 

Caspari järjestönä

Caspari-keskus on sijainnut Jerusalemin sydämessä vuodesta 1982. Lue lisää keskuksen historiasta englanniksi.

Keskuksen henkilökunta koostuu israelilaisista ja kansainvälisistä työntekijöistä sekä Israelista ja eri puolilta maailmaa tulevista vierailevista luennoitsijoista. Järjestön työtä ohjaa kansainvälinen johtokunta. Lue lisää englanniksi Caspari-keskuksen henkilökunnasta ja johdosta.

Toimimme yhteistyössä kumppanuusjärjestöjemme kanssa Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Israelissa Caspari-keskus on osa Norjan Israel-lähetyksen (Norwegian Church Ministry to Israel, NCMI) työtä. NCMI on Israelissa rekisteröity ulkomainen järjestö.

Caspari-keskus on jäsenenä Lausannen liikkeen juutalaisevankelioinnin (LCJE) työryhmässä ja Israelin koulutusfoorumissa (IEF).

Casparin työ rahoitetaan yhteistyöjärjestöjen ja yksittäisten ihmisten lahjoituksilla.

Lue lisää englanniksi: Vuosiraportti.

Caspari-keskuksen kotisivut ovat muilta osin englanninkieliset. Jos haluat ottaa yhteyttä suomen kielellä, klikkaa tästä.